Vilken blev Sveriges bästa kokbok?” Vem skriver kokböcker? Hur ser kokboksutgivningen ut i världen?

onsdag 25 januari 2017 07:15-08:30, Näsby Slott Djursholmsvägen 30 183 52 Täby
Från pressrelease 2004-10-11:
Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Uppsala Universitet har utsett Christina Möller, chef för Coop Provkök, till hedersdoktor.


Christina Möller har under lång tid engagerat fört ut kunskapen om maten och måltidens betydelse för hälsan, enligt ett pressmeddelande från Uppsala Universitet.
Christina Möller är hushållslärare i grunden. Sedan 70-talet arbetar hon inom kooperationen och i sin roll som chef för Coop Provkök har hon bidragit till att folkbilda hela Sverige om mat, hälsa, gastronomi och njutning.
– Jag älskar folkbildning och ser utnämnandet som ett erkännande av hela mitt yrkesliv. Att få möta människor i deras vardag har naturligtvis bidragit till att kunna bevara min entusiasm för mat och hälsa, säger Christina Möller.
Hon är ledamot i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademins och i Måltidsakademin och arbetar aktivt för att ämnet hem- och konsumentkunskap ska utvecklas och stärkas inom grundskolan och gymnasiet.
– Jag vill verkligen slå ett slag för Hemkunskapen. Hur ska vi kunna utbilda medvetna och kräsna konsumenter när vi bara ägnar ämnet sammanlagt 3 veckor av den 9-åriga grundskolan? Jag kommer absolut fortsätta att arbeta för folkbildning, med bra riktade matbudskap till rätt målgrupper, avslutar Christina Möller, chef Coop Provkök.
Promoveringen sker den 28 januari 2005.